Mixed messages

anya hindmarch aw14 london fashion week

Elina oli taannoin Lontoon muotiviikolla duunissa. Saamme lainata YMT:n perjantaisarjaan yhtä otosta backstagelta.

Nerokkaan Anya Hindmarchin näytöksestä yleisölle jäivät mieleen ainakin Elinan kuvassakin näkyvät laukut. En ollut paikalla Hindmarchin näytöksessä, mutta The Guardianin jutun perusteella show viivakoodiliukuhihnoineen ja logolaukkuineen paitsi hauska ja menestyksekkään vauhdikas (=hyvä myynti) myös kommentointia muodin hyperkaupallisuuteen.

Viestien sekoittuminen on uusi musta. Suunnittelija haluaa myydä, mutta samalla kommentoida kriittisesti kaupallisuutta. ”Oikea taiteilija” ei halua olla ainakaan kaupallinen, mutta tahtoo tehdä kauppaa teoksistaan. Ennen: sex sells. Nyt: mixed messages sell! (Toki seksi myy edelleen myös.)

Sekoitetaan vielä lisää. Parhaiten on viestien sekoittamisessa onnistunut uusi Lego-elokuva, joka on kaupallisuuden vastainen sankaritarina ja blockbuster. Kohuherkkä Fox News meni lankaan ja haukkui elokuvaa termillä ”anti-business”. Ja he sanoivat sen ikään kuin se olisi paha asia! Lego-elokuva on satiiri, joka kritisoi kaupallisuutta ja myy samalla Legoja ja Hollywoodia. Lego-elokuvan avausviikonlopun tulot helmikuussa olivat pelkästään USA:ssa 70 miljoonaa dollaria.

Teksti: Jani
Kuva: Elina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s