Rannan NHL-kuninkaat

kuva (10)

Tämä on jääkiekkomaisema keväällä 2014.

Älä ikinä aliarvioi meren äärellä asumisen merkitystä. En tarkoita (pelkästään) merinäköalaa, vaan kokonaista filosofiaa, joka liittyy rantaelämään.

Los Angeles Kings johtaa New York Rangersia NHL-finaaleissa voitoin 2–0. Vaikka pelit ovat vielä pahasti kesken, Kingsillä on tiukka ote kannusta.

Kalifornian jääkiekkomaine naurattaa joskus meitä suomalaisia. Olemmehan tottuneet pelaamaan – ja elämään pelien välilläkin – jäätynyt räkä poskella. Los Angeles Kings ponnistaa kaukaloon täysin erilaisista olosuhteista. Kylmää se jää on Kaliforniassakin, mutta hallin ulkopuolella paistaa aina aurinko, grilli on kuumana ja surffilaudat valmiina.

The New York Times kirjoitti sunnuntaina oivan jutun Kingsin salaisesta aseesta. Rantaelämästä.

The Kings Work on Ice, but Most Live on the Beach.

Tämä innostaa minua suunnattomasti.

Olen onnistunut viettämään jonkin verran aikaa Hermosa Beachissä, ja siitä on tullut yksi suosikkipaikoistani maailmasta. On vaikea löytää rentouttavampaa kaupunkia. Mahtava ilmasto, upea Tyynimeri, täydellisen rentoutunut ilmapiiri ja jopa amerikkalaisessa kontekstissa poikkeavan voimakas positiivisuus kaikkialla.

On kiehtovaa, että Kingsin taustalla on tällainen voima.

Jutun mukaan Kingsin pelaajat ovat paitsi oma tiivis yhteisönsä myös kiinteä osa laajempaa yhteisöä Hermosassa ja Manhattan Beachillä. He näkyvät ja kuuluvat rannalla, kahviloissa ja baareissa. Playoff-parrat ajetaan pian pois pikkupartureilla Hermosa Beachin ja Manhattan Beachin nurkilla. Moni pelaajista asuu kävelymatkan päässä toisistaan. Rannalla, tietysti. Kuin kuninkaat.

Teksti ja kuva: Jani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s