Drake’s London

L1070435

Drake’s London on perustettu vuonna 1977 ja yrityksen historia on yhtä kirjava kuin ensi kesän malliston asusteet. Nykyään Drake’s tekee laadukkaita ja klassisia asusteita, mutta blogisukupolven modernilla otteella. Pölyttyneen firman kiinnostavuus nousi kerralla, kun kehutun hongkongilaisen The Armoury -kaupan jengi osti sen pari vuotta sitten.

Omistajat ovat siis Hong Kongissa, mutta Lontoosta käsin merkkiä pyörittää Michael Hill, herrasmies alla olevassa kuvassa oikealla.

Ehdin Firenzessä jutella Michaelin ja hänen parin kollegansa kanssa nopeasti aasialaisten sisäänostajien rynnistyksen välissä. Mielenkiintoisia juttuja ja vilkasta keskustelua messukiireessä. Ja vaikka puhe alkoi paisley-kuviosta, pian opin paljon uutta kaupankäynnistä globaalilla markkinalla.

L1070439

Herrat ovat yhtä hymyä, vaikka Firenzen Pitti Uomo -messuja varjosti (jälleen kerran) maailman taloustilanne. Ja vaateteollisuus todella tuntee kulutuskyvyn laskun. Perinteinen tekstiilialan kivijalkakauppa elää muutenkin haastavia aikoja, kun netti jyrää.

Drake’sin tilanne on vähän erilainen. Hill esitteli Drake’sin vaikuttavaa kesän 2014 mallistoa tyytyväisyyttä hyristen. Kauppa oli selvästi käynyt ja miksei kävisi. Aasian kauppa vetää parhaiten, ja Drakesilla on  Hän nosti esiin mielenkiintoisen pointin.

”Asustekauppa ei kärsi maailman taloustilanteesta samalla tavalla kuin muu kauppa. Tässä taloustilanteessa mies ei välttämättä osta uutta pukua. Mutta hän saattaa hyvinkin ostaa pari kravattia ja taskuliinaa piristämään asua”, Hill kertoi.

L1070434

Drake’s tunnetaan solmioistaan, mutta erityisesti taskuliinat tekivät nyt vaikutuksen. Jotain nykyisen seasonin mallistosta – solmioista taskuliinoihin – on vielä jäljellä MR PORTERIN alessa.

L1070437

Drake’s London on hieno brändi, jolla on todella mielenkiintoinen kehityssuunta. Keskustelusta Michaelin kanssa jäi mieleen yksi juttu, jota en ollut aiemmin miettinyt.

Hillin mukaan asusteet kiinnostivat Pitti Uomossa vaikeasta taloustilanteesta huolimatta ostajia Aasiasta, Amerikasta ja myös Euroopasta. Sisäänostajalla on helppoa, kun tuotteella on tyylikäs, ei muodikas sydän. Drake’sillä on mallisto, jonka tuotteet periaatteessa kestävät hyllyssä vuosia. Muoti muuttuu, tyyli ei ja niin edelleen.

”Kyseessä on helppo tuoteryhmä kauppiaille. Sisäänostajan ei tarvitse miettiä kokoja. One size fits all”, heitti Hillin kollega.

Loppukaneetti tulee Michael Hilliltä ja se kuvaa luultavasti tapaa, jolla menestynyttä tekstiilibisnestä hoidetaan tässäkin taloustilanteessa.

”Kuule, otetaanko vielä se kuva uudestaan? Haluan laittaa takin kiinni.” Details, details.

L1070442

Teksti ja kuvat: Jani

4 comments

  • Jani Niipola

   Hyvä kysymys, Paavo! Vaatekaappiasi tarkemmin tuntematta Drake’sin taskuliinat ovat aina täsmäostos, sillä kuosit ovat kirjavia. Ja se on tässä tapauksessa klassisen hyvä juttu. Iskevä yhdistelmä löytyy, sillä jos liinassa esimerkiksi on tummansinistä, keltaista, ruskeaa ja häivähdys punaista, voit napata niistä jonkun värin kravattiin tai paitaasi sopivaksi. Ei mutta – tämähän on hyvä aihe omalle kirjoitukselle.

   Mitä MR PORTERin aleen tulee, siellä on edetty jo lopulliseen vaiheeseen –80%. Se tarkoittaa, että vikkeläsormiset ja useamman luottokortin omistavat ystävämme ympäri maailman ovat jo napanneet suurimman osan tuotteista.

   Mutta! Tänään (pe 19.7.) alkoi Stockmannin alennusmyynnissä slutrush tms. ja siellä on alelaarissa mm. YSL:n ja Lanvinin solmioita ja taskuliinoja. Do it.

 1. Päivitysilmoitus: Perjantailinkki 19072013 | Yhden miehen tyyli
 2. Päivitysilmoitus: YMT: Atte | Yhden miehen tyyli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s