Muiden säännöt: Frank Muytjens, J. Crew

JCrew_nyc_broadway_DSC_2858

”It’s better to be understated than overstated.”

Frank Muytjens on amerikkalaisen J. Crew’n miesten malliston pääsuunnittelija. Preppypuvustajan nykymenestyksen alun voi jäljittää aika tarkalleen Muytjensin palkkaamiseen. (Tai niin no. Huippulahjakasta luova johtaja Jenna Lyonsia tai CEO Mickey Drexleriä saa kiittää sekä nykymenestyksestä että Muytjensin palkkaamisesta.)

Mutta Muytjens oli ideoimassa vuonna 2008 avattua mainiota erikoisliikettä, J. Crew Liquor Storea. Liquor Storen valikoima tiivistää hollantilaissyntyisen suunnittelijan vision: moderneja tulkintoja amerikkalaisista klassikoista, tarkoin valittuja tuotteita samanhenkisiltä valmistajilta ja hyvällä maulla haettuja kollaboraatioita.

Yleistajuisemmin Muytjensin ajatusmaailmaa avaa hänen tyylisääntöjen listansa, jonka Details juuri julkaisi. Suomalaisen miehen makuun sopinee ainakin tämä amerikkalaisen rentouden paitasanoma:

It’s okay for a shirt to be rumpled. You don’t have to iron the life out of it.”

Kyse ei ole hätäpäissään Detailsille heitetystä yksityiskohtasta. MR PORTER kyseli Muytjensin tyylikäskyjä jo pari vuotta sitten. Liiallisen stressaamisen – ja silittämisen – välttäminen on ollut hänen filosofiansa vuosia.

”Imperfection is good. I love to pair a crisp suit and tie with a rumpled shirt straight out of the dryer, or to wear frayed chinos with a navy blazer. Not everything needs to be ironed.”

Ota rennosti. Usein paita pitää silittää. Mutta ei aina. Aina ei tarvitse ”silittää elämää pois paidasta”.

Teksti: Jani

Kuva: Elina

One comment

  1. MJ

    Nyt lämmöllä muistelen ensikosketustani J. Crew:n maailmaan vuodelta 2008. Olin tuolloin matkalla New Yorkissa jossa elettiin poikkeuksellisen kylmää syksyä. Tähän en tietenkään ollut varautunut. Apua löytyi kuitenkin pikaisesti J. Crew:n liikkeestä jossa poikkesin hankkimaan itselleni lämpimät sormikkaat ja pipon. Tämän jälkeen kylmästi puhaltava tuuli ei enää häirinnyt astellessani NYC:n katuja.

    /mj

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s