It’s getting cool in here

Mikko Vainio

Jos pitää kuvata jotain viileää, olosuhteiden on oltava asianmukaiset. Elina sai Mikon, 36, ikuistettua täydellisenä päivänä, kun Helsinki muistutti Pohjoisnapaa.

Mikko on muodin ammattilainen ja hänellä on vahvaa näkemystä siitä, mitä on tulossa. Saimme Mikon haastatteluun tuoreeltaan Lontoon muotiviikkojen jälkeen. Lontoossa hänen tyylinsä tallentui myös MR PORTERIN videolle.

Muodin etujoukot näkevät usein sen, mihin suuntaan (miesten) pukeutuminen on menossa. Mikolla on poikkeuksellinen taito poimia muodin virtauksista kiinnostavia ilmiöitä ja jakaa niitä. Siksi hänen 2 pintaa -bloginsa onkin niin suosittu. Mikkoa voi seurata myös Instagramissa.

Alkuun tunnustus: haastattelu on tehty sisätiloissa.

Mikko Vainio

Moi Mikko! Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?
Oma tyylini on aina ollut sotku kaikkea mahdollista. Olen innokas kokeilija ja pukeutuminen on minusta hauskaa. Arkisin lookkini on usein rento, jopa rähjäinen. Erilaisiin tilaisuuksiin ja menoihin tykkään kuitenkin satsata. Hyvä pukeutuminen on myös kohteliaisuutta.

Olet ahkera Instagramissa. Kumpi on tärkeämpi, blogi vai Instagram?
Olen ollut vähän laiska päivittämään blogiani viime aikoina. Instagram on vienyt huomioni ja sen helppous sopii kiireiseen elämääni. Aiheina blogissa ja Instassa ovat minua kiinnostavat ja inspiroivat asiat. Blogissa on ollut paljon myös musaa, Insta pyörii enemmän oman tyylini ympärillä.

Mikko Vainio

Olit juuri Lontoossa muotiviikoilla. Millainen kokemus se oli, kerro vähän tunnelmista?
Aiemmin miesten osuus, London Collections: Men, oli vain yksi päivä osana naisten muotiviikkoa. Olin silloin pari kertaa mukana naisten viikon jatkoksi. Nyt olin ensimmäistä kertaa uudistuneella miesten viikolla. Olin todella innoissani!Tietysti,  koska olen muotia seuraava mies, mutta koin myös että koko miesten muoti on tällä hetkellä ilmiönä vahvassa nosteessa. Koko tapahtumassa oli todella hyvä energia, joka tarttui. Koin monta hyvää wow-elämystä.

Puhutaan siis muodista. Mikä Lontoossa herätti mielenkiintosi? Mitä ensi syksynä on lupa odottaa? 
Kävin katsomassa näytöksiä laidasta laitaan. Lontoossa muoti on rohkeaa, mutta kaupungissa on myös vahva räätälöintiperinne. Tämä yhdistelmä synnyttää paljon kaikkea mielenkiintoista. Suosikkeihini kuului KTZ, jonka kutsumana olin viikoilla. Mieleen jäivät myös James Long ja Nasir Mazhar.Mutta melkeinpä näytöksiä enemmän tulevasta kertoo vieraiden tyylit. Yleisössähän on kuitenkin ne, jotka päättävät, mitä vaatteita tulevaisuudessa pidämme. Linjoja oli monenlaisisia, mutta sporttisuus näkyi jonkinlaisena vaikutteena kaikkialla. Joko materiaaleissa, leikkauksissa tai jopa ihmisten päällä urheiluvaatteina. Väreistä nostaisin sinisen eri sävyt, varsinkin indigon. Ensi syksynä satsaisin laadukkaaseen takkiin. Huomio oli selvästi niissä.Mikko Vainio
Ketkä ovat tyyliesikuviasi?
Tyyliesikuvani löytyvät omasta lähipiiristä. Helsingissä on paljon kiinnostavia pukeutujia. Nykyään päivittäisen inspiraation tarjoaa myös Instagram jonka kautta voi löytää tyylikkäitä persoonia ympäri maailman.

Mikko Vainio

Mistä yleensä itse hankit vaatteesi?
Shoppailen eniten maailmalla. Matkustan työni puolesta paljon ja sen ansiosta minulla on ollut mahdollisuus päästä moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, myös ostoksille! Parhaat löytöni olen tehnyt Lontoossa. Kierrän aina myös vintage-liikkeitä, outletteja ja tietysti alennusmyynnit.Helsingissä suosikkiliikkeitäni ovat Beam, Acolyth ja Kaarina K. Viime aikoina olen suosinut paljon myös suomalaisia suunnittelijoita, suosikkeina Laitinen, Daniel Palillo ja Samuji. Nettikaupoista kestosuosikkini on Luisa Via Roma.

Mitkä nettisivut sinua inspiroivat?
Suosikkejani on tyylisivustoista esimerkiksi  www.monsieurjerome.com  ja www.fuckingyoung.es. Jerome kuvaa myös paljon katutyyliä ja minulla on ollut ilo tutustua häneen vuosien mittaan.
YMT_mikko_Vainio_DSC1221
Mikä on mottosi?
Kaikki on mahdollista.
Kiitos Mikko!
Kuvat: Elina
Lisätietoja:
Instagram: http://instagram.com/2pintaa#
Blogi: http://www.2pintaa.com/Mikko MR PORTERin Lontoo-videolla:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s