Unelma ja miten se toteutetaan

”Elämässä kaikki on mahdollista, kun asettaa tavoitteita ja tekee hommia niiden saavuttamiseksi.” Kuulostaa tutulta, mutta tätä en lukenut Hallmark-kortista.

Kuulin tämän sanjoselaisen jäähallin pukukopissa mieheltä, joka on noussut alle kymmenessä vuodessa vantaalaisesta Zamboni-kuskista NHL:n top 3 -maalivahdiksi.

1596991_658601854181765_1954833178_o

Kirjoitin uusimpaan Suomen Kuvalehden Hän-sarjaan henkilökuvan Niemestä. Suosittelen – tietysti. (Osta lehti heti.)

31-vuotias Niemi on erityinen tapaus jopa maalivahdiksi. Monet NHL-kiekkoilijat ovat junnuvuosista lähtien olleet joukkueensa parhaita. Se näkyy jäällä ja jään ulkopuolella. He tuntevat arvonsa.

Niemi on erilainen: häntä ei ikinä varattu NHL:ään. Jäällä hän on duunari joukkueen tärkeimmällä pelipaikalla. Haastattelutilanteessa hän ystävällinen ja lähes ujo, mutta hyvin analyyttinen.

Jutussa lainataan sanjoselaista kiekkovaikuttajaa, joka sanoo Niemestä osuvasti, että suomalaisvahti saattaa päästää yhden tai viisi maalia, mutta voittaa ottelun.

Se on hyvä muistutus kaikille oman elämänsä duunareille. Jotkut voittavat lahjoilla, toiset kovalla työllä. Molemmat lasketaan. (Niemi voitti ensimmäisenä suomalaisena maalivahtina Stanley Cupin vuonna 2010 Chicago Blackhawksissa).

Juuri nyt Antti Niemi on ajankohtainen, koska hän on mukana Leijonien olympiajoukkueessa. Hän sanoo jutussa, että oli joskus 90-luvun alussa jääkiekkokoulussa. Kiekkokouluun saatiin vieraaksi Teemu Selänne (junnujen sekoiluinnostusta voi vain kuvitella).

Selänne oli jo silloin tähti, Niemi oli alle 10-vuotias. Jutussa on mukana kuva Antti Niemen arkistoista. Kuvassa pikkuvesselit ovat piirittäneet Selänteen. Yli 20 vuotta myöhemmin Niemi ja Selänne ovat samassa olympiajoukkueessa.

Tarinan opetus kuuluu näin. Jokainen ei voi olla kaikkein lahjakkain, mutta jokainen voi tehdä hulluna hommia unelmansa eteen. Kuten baseballin legenda Babe Ruth on sanonut: “It’s hard to beat a person who never gives up.”

Teksti: Jani

P.S. Minulla oli jälleen kerran onni työskennellä loistavan kuvaajan kanssa. Suomen Kuvalehden jutun kuvat otti Miikka Skaffari, todellinen pro San Franciscosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s