Wes Andersonin maailman keskipiste

Vapaa tyyli -kirjassani mainitsin elokuvaohjaaja Wes Andersonin yhtenä esimerkkinä tyylikkäästä miehestä puvussa.

Sattumalta törmäsin tänään alla olevaan videoon, joka on pakko jakaa. Uskon, että vähän Wes Andersonia tekee kaikesta, sympaattisella tavalla, vähän tyylikkäämpää. Lisäksi hänen elokuvissaan visuaalisuus ulottuu näyttelijöiden – tainnukkehahmojen – vaatetukseen asti.

Siinä mielessä herra Anderson on suosikkikankaansa vakosametin kaltainen. Samettipuvun lailla Wes Andersonin elokuvat vaikuttavat näennäisen vaarattomilta ja rennoilta. Mutta itse asiassa, kahiseva sympaattisuus ja kirjava tekstuuri kätkevät sisäänsä matemaattista tarkkuutta, järjestelmällisyyttä ja huikeaa lahjakkuutta.

Teksti: Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s