Frenn ja Saint Vacant – suomalaisen miehen asialla

Frenn / sain vacant fashion brunssi Klaus K

Olin viikonloppuna mukana hotelli Klaus K:n brunssilla. Muotibrunsseja Bulevardin putiikkihotellissa on pidetty pitkään, mutta nyt aiheena ja isäntinä olivat ensimmäistä kertaa suomalaiset miesten vaatemerkit. Frennin ja Saint Vacantin tilaisuus oli selvästi osa suomalaisessa miesten tyyliskenessä olevaa reipasta nostetta.

Kotimaisilla brändeillä on tärkeä rooli innostamisessa ja kiinnostuksen herättämisessä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa aiemmin pukeutumista vastaan jurottanut miesten enemmistö on saatu kauppaan nimenomaan kotimaisilla merkeillä, Made in USA –tarinoilla ja americanan sovelluksilla. Toimisiko paikallisuus meilläkin?

Ainakin Frennin ja Saint Vacantin tilaisuus innoitti helpon piristysvinkin jokaiselle pukumiehelle ja satunnaiselle tyylistä kiinnostuneelle tyypille.

Sekoita asuusi silloin tällöin jotain suomalaista suunnittelua – esimerkiksi Saint Vacantin kenkää tai Frennin paitaa tai takkia. Sijoita suomalaiseen suunnitteluun ja ota se kulttuuritekona.

Frenn fashion brunssi Klaus K

Pukeutumisen kulttuuri kehittyy osaltaan siitä, että miehille on tarinoita kerrottavaksi. Sekä Frenn että Saint Vacant ovat hienoja esimerkkejä uusista suomalaista merkeistä, jotka panostavat brändiin laajasti. Niistä riittää tarinaa – vähintään suunnittelun suomalaisuudesta.

Jarkko Kallion ja Antti Laitisen luotsaama Frenn on jo saanut hienosti näkyvyyttä suomalaisessa mediassa ja rento lähestyminen urbaanin työmiehen puvustamiseen on erittäin tervetullut näkökulma. Saint Vacantin kohdalla Janne Laxin pitkän linjan artesaanityö näkyy monipuolisena mallistona. Molemmista merkeistä kerrotaan pian lisää YMT:ssä.

Frenn / Saint vacant fashion brunssi Klaus K

Ilmiöt kasvavat ruohonjuuritasolla. Sanotaan, että taistellakseen nettikauppaa vastaan, kivijalkakaupan pitää nykyisin olla elämyksellistä. Toisaalta pitää elämyksiä saada jo kaupan ulkopuolella. Brunssit ja helsinkiläisen Foundryn isännöimät illat, joissa pääsee tutustumaan tekijöihin brändien takana ovat aina paikallaan.

Hieno tapahtuma suomalaisten laatumerkkien isännöimänä. Lisää näitä! Kiitos Frenn ja Saint Vacant!

Frenn / Saint vacant fashion brunssi Klaus K

Kuvat ja teksti: Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s