Slush Looks eli tyylikkäimmät pelihahmot

Helsingistä tulee huomenna ja keskiviikkona maailman hupparipääkaupunki. Ajattelin Slushin kunniaksi kirjoittaa tyylijutun peliteollisuudesta. Haastava tehtävä – mutta ei mahdoton. Alustavia näkökulmia: ”t-paidan istuvuus”, ”parhaat logot” ja tietenkin ”pitääkö hupparin sopia New Balance -lenkkareihin”.

Onneksi amerikkalainen Esquire julkaisi juuri sopivasti Slush-viikon maanantaille oman juttunsa peliteollisuudesta. Tai siis tyylikkäimmistä pelihahmoista. Ei, Super Mario ei päässyt listalle, vaikka viikset ja haalarit viittaavat vahvaan hipsteriyteen.

3-esq-most-stylish-video-game-characters-max-payne-070814-xl-3

Esimerkiksi Rockstar Gamesin Max Payne 3 -pelin yllä oleva päähenkilö on sen sijaan päässyt listalle. Hyvä valinta, hius- ja partamalli on tyylikäs.

Mutta kun tehdään tyylilistaa, pukeutumiselta odottaa vähän enemmän. Suoraan sanoen ihmettelen, että Esquirelta on selvästi unohtunut Remedyn tekemä ensimmäinen Max Payne -peli.

Legendaarisen pelisarjan ensimmäisessä pelissä Max Payne ja hänen kollegansa Alex Balder olivat pelihahmoina todellisia tyylin edelläkävijöitä. Madmenejä ennen Mad Men -sarjaa. Ajatonta poliisimiestyyli vuodelta 2001. Säkenöivä roolisuoritus myös allekirjoittaneelta. (Vaatteet mallien omat.)

maxpayne3

EDIT: Esquiren uskottavuus pelityylin merkkijulkaisuna heikkenee entisestään. Sam Lake, Remedyn luova johtaja kertoi vielä, että Max Payne 3:n havaijipaita on itse asiassa kunnianosoitus alkuperäiselle Max Paynelle, joka myös piti vastaavaa paitaa. Esquiren pitäisi pelata enemmän.

Huomattavaa on myös, että Remedyn Alan Wakea ei ole napattu listalle. Tuoreimmassa versiossaan Wake edustaa trendikästä metsuriseksuaalia ruutupaitoineen. (Tämä on viimeinen kerta, kun YMT käyttää sanaa metsuriseksuaali.)

 Teksti: Jani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s