Luukku 1: miten rusetti solmitaan?

Screen Shot 2014-10-10 at 12.29.33 PM

 

On joulukuun ensimmäinen päivä ja Yhden miehen tyyli avaa joulukalenterin! Joulun tyylikalenterin avausaiheena on inspiroiva ja pelottava rusetti. Monet puhuvat solmukkeesta, ja sekin on ihan okei.

Aikaisemmin rusettia nähtiin vain setien ja selkiä taputtelevien miesten kaulassa (”A man who wears a bow tie probably pats backs.” -> ”Never trust a man who pats backs.”) mutta nykyään rusetteja näkyy enemmän ja enemmän.

En silti puhuisi trendistä, sillä rusetti on vaativa asuste. Rusetti sopii miehelle, joka haluaa tyylikkään painokkaasti viestittää, ettei todella välitä siitä, mitä muut ajattelevat.

Rusetin voi ostaa valmiiksi solmittuna tai solmia itse. Rusettiin liittyykin vain yksi sääntö. Se on: solmi rusettisi aina itse. Se on vaikeaa, totta kai. Kuten kirjoitin jo Vapaa tyyli -kirjassa, moni asia elämässä on vaikeaa ja silti teet niitä.

Solmio viestii usein valtaa, rusetti on aina vallaton. Moni rusetti on silkkiä, mutta materiaaliksi sopii mielestäni parhaiten paksummat villat ja jopa tweedit. Rusetti on aina solmiota epävirallisempi, leikkisämpi ja poikamaisempi. (Smokki ja frakki on asioita erikseen.) Vapaan tyylin hengessä ja tyylejä yhdistellen se sopiikin loistavasti karskimmalle äijälle.

Elämänohjeena sanoisin, että kannattaa opetella, miten rusetti solmitaan. Valmiiksi solmittuna rusetti on kliininen ja tylsempi. Vain itse solmitun rusetin voi löysätä loppuillasta James Bondin ja Frank Sinatran tyyliin.

Poikkeus sääntöön ovat tietyistä raskaammista materiaaleista, kuten tweedistä tai vakosametista, tehdyt rusetit, joiden solmiminen materiaalista johtuen tuottaa miehille kohtuuttomasti vaivaa. Rusetti on armollinen. Itse solmittu rusetti on aina epätäydellinen, ja tämä epätäydellisyys on sekä valloittavaa että kiinnostavaa. Vanha viisaus kuluukin: jätä rusetti vähän vinoon ja kaunis nainen tulee suoristamaan sen.

Miten rusetti solmitaan? YouTube on täynnä ohjevideoita. Opetteleminen on helppoa ja taidon todella oppii videolta. Tee se.

Tässä esimerkkivideona mainion The Art of Manliness -sivuston opetusvideo:

Teksti: Jani

Kuvitus: Rami Niemi

Kuvat ja teksti sovellettu kirjoittamastani Vapaa tyyli -kirjasta. Muista, että Vapaa tyyli on loistava joululahja miehelle, isälle ja pojalle. Vaikka itse sanonkin.

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Uusia aaltoja | Yhden miehen tyyli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s