Luukku 16: herrasmies on aina valmiina

Screen Shot 2014-10-10 at 12.30.02 PM

Useimmat tyylikirjat kirjoitetaan herroille ja herrasmiehille. Kyseisissä kirjoissa tämä tarkoittaa klassisen tyylin jumalointia, silinterihattujen suosittelua ja eri pituisten tupakkatakkien vertailua.

Tosielämän herrasmiehelle tupakkatakeilla on vain vähän merkitystä. Oikeasti miehen tarvitsee tietää edellä mainituista asioista vain hyvin vähän. Liiallinen hienostelu vie herrasmiehen roolia väärään suuntaan, vaikka klassisissa tyylioppaissa on tietysti myös tärkeitä asioita.

Useimmiten herrasmiehenä oleminen on sitä, että mies tietää mitä tehdä  ja on valmis tekemään sen.

Vapaa tyyli -kirjaa ja tätä blogia ei kirjoiteta ”herrasmiehelle”, vaan miehelle, joka osaa tarvittaessa käyttäytyä herrasmiehen tavoin.

Esimerkkinä vaikkapa joulukuisessa Helsingissä nykyään tarvittava kapistus, sateenvarjo. Kun herrasmies järjestää juhlat, hänellä on aina lainata vieraille ainakin yksi sateenvarjo.

Alla kolme ajatusta käytännöllisen herrasmiehen elämästä.

”On hyvin vaikeaa olla herrasmies ja kirjailija.” W. Somerset Maugham

”Herrasmies ei koskaan ole töykeä tarkoituksetta.” Oscar Wilde

”Herrasmies antaa maailmalle enemmän kuin ottaa.” George Bernard Shaw

Herrasmiehenä olemisessa ei ole kyse silinterihatuista, vaan hyvin elämisestä. Herrasmiehes ja tyylikäs elämä sopivat yhteen, mutta liian hieno tai huikentelevainen ei kannata olla. Herrasmies osaa myös toimia. Kuten näyttelijätär Lana Turner on sanonut: ”herrasmies on ainoastaan kärsivällinen susi”.

Teksti: Jani

Kuvitus: Rami Niemi

Teksti on muokattu Vapaa tyyli -kirjasta. Miehen tyyliopas Vapaa tyyli on kestävä joululahja herrasmiehelle, miehelle, isälle ja pojalle. Gentlemen prefer books.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s