Isä on kivijalka(kauppa)

Mitä isälle lahjaksi? Mitä isälle lahjaksi? Jos vielä mietit sitä, niin alat olla pulassa. Nettikauppa ei enää auta. Onneksi on kivijalka!

Perheessä äiti saattaa olla pomo, mutta isä on kivijalka. Itse asiassa, isä on kivijalkakauppa. Vaikuttaa välillä vähän vanhanaikaiselta, mutta toisaalta et oikeasti tulisi toimeen ilman sitä.

Alla on muutama viime hetken lahjavinkki isänpäivään kivijalkakaupasta. Ja nämä ehtii hakea kaupasta vaikka lauantaina kymmentä vaille neljä. Rock.

Alle 1000 euroa: Pelago San Sebastian

pelago_san_sebastian_front

Ystävälläni Paavolla on teoria, jonka mukaan isän (Ainakin hänen. Ja minun.) fyysinen kunto on huonoimmillaan juuri isänpäivän tienoilla. Aamulenkit ovat harventuneet ja selitykset parantuneet. Istumatyö syö miestä ja selkää. Hyötyliikuntakin hupenee sateiden myötä.

Helsinkiläisen Pelagon San Sebastian -polkupyörä nostaa kuntokäyrän uuteen nousuun. Jos etsit isoa statement-lahjaa isälle, se on tässä. Ei mitään liikaa ja mukana kaikki tarpeellinen Brooksin satulaa myöten.

Pelagon liikkeestä Kalevankadulta.

Alle 500 euroa: Filson Duffle Bag Medium Navy

Filson medium duffle  navy

Matkustaa isä työkseen tai huvikseen, isä matkustaa aina kevyesti. Kun laukulta vaaditaan kestävyyttä ja katu-uskottavuutta, Filson on oikea valinta. Jo amerikkalaisfirman slogan on mainio: Might as well have the best. Laukku lunastaa sloganin lupauksen.

Mitä pakkaamiseen tulee, amerikkalainen suunnittelija Billy Reid kiteyttää hyvin isätyylin: ”olinpa kiertämässä Eurooppaa pari viikkoa tai viettämässä pitkää viikonloppua Hamptonsissa, käytän aina samaa duffle-laukkua. Filosofiani on: jos se ei mahdu laukkuun, en tarvitse sitä mukaan.”

Pinkomosta Iso-Robalta.

Alle 300 euroa: Red Wing Moc Toe

YMT Old Glory

Isä on kovis ja kestää mitä tahansa. Isä katsoo televisiosta LA Inkiä. Isä kuuntelee kantria. Hän kestää jopa katsoa Manchester Unitedin pelejä televisiosta tällä kaudella. Kovis ansaitsee kengät, jotka kestävät vuosikausia. Red Wing on perinteinen amerikkalainen kenkävalmistaja, jonka klassikkomalli ei vanhene. Pohjat kestävät kovaa kulutusta vain kolmisen vuotta, mutta onneksi niitäkin saa vaihtaa Roban Pinkomossa.

Old Glorystä Albertinkadulta.

Alle 100 euroa: Teemu Järven grafiikkaa

Screen Shot 2013-11-07 at 11.01.55 AM

Ok. Tämä ei ole alle 100 euroa, eikä kivijalkakaupasta. No, elämässä ei kaikki mene aina (isän) suunnitelmien mukaan.

Teemu Järven luontoaiheiset teokset ovat täydellisiä mieslahjoja: ne viittaavat luontoon ja metsästäjän olemukseen, mutta lahjakkaan Järven eläväisen viivan ansiosta tuovat taidetta kodin tai mancaven seinälle. Isälle sopisi ehkäpä kuvan Karhu (ja siihen muutama Karhu kyytipojaksi)?

Teemu Järvi Illustrationsin verkkokaupasta.

Alle 50 euroa: taskuliina

Sauma liike

Isä on pukumies? Et ehdi ostaa uutta pukua, et tietenkään. Ja sinisiä kauluspaitoja hänellä on 28. Kravatti? Kliseevalinta. Villasukat? Jouluksi. Anna isänpäivälahjaksi jotain pientä ja italialaista, joka potkaisee isän pukuruletin uusille kierroksille. Uusi taskuliina on pukumiesisän instant upgrade. Mikä parasta, se on antajalleen paineeton lahja: aina oikean kokoinen ja ajaton.

Saumasta Bulevardilla.

Alle 10 euroa: Partaöljy

YMT Pinkomo

Partaöljy? Hih hih! No, partaöljy naurattaa parrattomia. Parrakkaille miehille Mr Nattyn partaöljy on yksinkertaisesti nättii. Se tuo olemukseen uutta pehmeyttä. Luota tähän tunteikkaaseen todistukseen: vapaudelle tuoksuva ja pehmentävä leukaperien haituvien hoitoaine ilahduttaa jokaista partajeesusfaijaa.

Pinkomosta Iso-Robalta.

Teksti: Jani

Kuvat: Elina

Paitsi Pelago-fillari (Pelagon sivuilta) Filson-laukku (Filsonin sivuilta) ja Teemu Järven teos (Teemu Järvi Illustrationsin sivuilta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s