Luukku 5: käytännöllisiä asusteita miehelle

Screen Shot 2014-10-10 at 12.30.24 PM

 

Persoonallinen tyyli on sitä, että mies tietää oman punch linen tuttuun vitsiin. Miehelle asusteet voivat olla joko tyylin huutomerkkejä, asun punch linejä tai asioita, joita ilman elämä on huomattavasti vaikeampaa.

Tyylikalenterin viidennessä luukussa listaan viisi käytännöllistä asustetta, jotka mies tarvitsee.

1 Salkku. Saatat hyvinkin olla reppumies. Toivottavasti et ole muovipussimies. Mutta kun kyse on bisneksestä, kannattaa joskus olla salkkumies. Salkkuja on monenlaisia: yhdelle sopii Filson, toiselle Mulberry. Salkkua ei tarvita joka päivä, mutta kun salkkua tarvitaan, muovipussi ei käy.

2 Kynä. Oli kynäsi Parker tai Montblanc, pidä sitä aina mukana. Brooklyniläiskirjailija Paul Auster kirjoittaa oppineensa vuosien saatossa ainakin yhden asian. Jos kantaa kynää mukanaan, on täysin mahdollista, että jonain päivänä alkaa käyttää sitä.

3 Muistikirja. Sinulla on puhelin, sinulla on tabletti, sinulla on tietokone. Älä ota riskiä, kanna mukana myös pientä muistikirjaa. Sen sijaan, että kysyt kavereiltasi Facebookissa ”mikä on paras äppi mindmäpeille”, voisit olla jo piirtämässä. Kynähän sinulla on jo. Plus: muistikirjasta ei lopu akku. Itse ainakin olen niin perinteinen, että parhaat ideat kirjoitan paperille.

4 Iskuporakone. Se ei ole asuste, mutta kuka ei tarvitse iskuporakonetta? Itse asiassa niitä tarvitaan monia erilaisia. Parasta olisi, jos työkaluille olisi oma huone.

5 Aurinkolasit. Muista, että tulevaisuus on kirkas ja siellä on pakko pitää aurinkolaseja. Joku sanoi,  ettei kannata sijoittaa tavaroihin, jotka on helppo hävittää tai rikkoa. Epäilen, että hän hävittää ja rikkoo tavaroita, koska on tuijottanut aurinkoa liian usein ilman aurinkolaseja. Sijoita klassikoihin kuten Ray-Banin Aviatoreihin, Wayfarereihin tai Persolin malleihin 649 tai 714.

Teksti: Jani

Kuvitus: Rami Niemi

Kuva ja teksti muokattu Vapaa tyyli -kirjasta. Miehen tyyliopas Vapaa tyyli on käytännöllinen joululahja miehelle, isälle ja pojalle. Se sopii myös asusteeksi.

 

Jätä kommentti