Luukku 7: voiko pipo olla tyylikäs?

Voiko pipo olla tyylikäs? Odotapa hetki. Kysyn Steve Zissoulta.

still-of-bill-murray-and-anjelica-huston-in-the-life-aquatic-with-steve-zissou-large-picture

Tuskin mikään yksittäinen vaatekappale on jäänyt niin pahasti paitsioon modernin miehen pukeutumisessa kuin hyvä hattu. 1960-luvulle asti miehiä ei juurikaan nähty ulkosalla paljain päin – eikä sisällä hattu päässä.

Nykyään tilanne on päinvastainen: harvoin näkee knallia, fedoraa tai edes stetsonia kaupungilla, mutta jokaisessa kahvilassa tuntuu olevan pari kolme aikuista miestä pipo päässä.

Mutta onko pipo tyylikäs? Steve Zissou sanoo kyllä. Jacques Cousteau sanoo oui. Myönnän olevani jäävi ja kirjoittavani tätä pipo päässä Punavuoressa. Oikein käytettynä pipo voi olla hyvinkin tyylikäs. Merihenkisen Cousteau-pipon vetovoima on maailmanlaajuinen.

Listasin Vapaa tyyli -kirjassa kolme parasta väriä Cousteau-pipolle. Lista on edelleen ajankohtainen.

1 Punainen. Legendaarinen Jacques Cousteau piti aina punaista. Punainen on huomioväri, joka sopii loistavasti yhteen sekä valtameren että chambraypaidan sinisen kanssa.

2 Punainen. Myös Steve Zissou luottaa punaiseen. Toinen merkittävä syvien vesien seikkailija, vaarallisten tilanteiden mies ja valtameritutkija Zissou yhdisti Cousteaun tapaan punaisen pipon taivaansiniseen paitaan tai uimahousuihin – ja myös tummaan pukuun.

3 Punainen. Suomalaisen Makian klassikko on punainen Calypso-pipo. Sattumalta punainen pipo on loistava joululahja, jos pehmeät paketit ovat sinun juttusi.

Teksti: Jani

Kuva: Wes Andersonin elokuvasta Steve Zissoun vedenalainen maailma.

Teksti on muokattu Vapaa tyyli -kirjasta. Miehen tyyliopas Vapaa tyyli on persoonallinen joululahja merimiehelle, isälle ja pojalle. Se sopii miehelle kuin pipo päähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s