Designin diplomatiaa – The Chairs of UN HQ

The United Nations Headquarters in New York by Brazilian Oscar Niemeyer is an uplifting experience. Especially the feeling of stepping into the General Assembly Hall for the first time is something I will never forget. All the nations sitting in the same room!

I spent three weeks touring the US and New York was our last stop. The UN HQ was the perfect finale for our trip. I immediately noticed the numerous beautiful chairs the building had. When you need lobbying and informal negoziations, you need places to sit.  Talking about design as diplomacy, all you need is to give peace a chair. 


Oscar Niemeyerin suunnittelema YK:n päämaja on huikea kompleksi. Rakennus ja varsinkin yleisistuntojen sali General Assembly Hall on kohottava kokemus – koko maailma istuu samassa huoneessa. 

Pitkän USA:n kiertueemme viimeinen kohde oli YK:n päämaja New Yorkissa. En voinut olla kiinnittämättä huomiota päämajan tuoleihin. Diplomacy as design. Paikassa, jossa päätöksiä valmistellaan ja sopimuksia tunnustellaan epävirallisissa tapaamisissa koko ajan, on pakko olla hyvät tuolit.

The chairs of UN. 

2 comments

 1. Katriina

  hei Jani!
  Milloin olisi jälleen saatavilla kirjaasi Vapaa tyyli? Olen ostanut pojalleni, vielä pitäsi saada veljen ja siskon pojillekin, kun täyttävät 18 vuotta! -tosi hyvä kirja, suomalainen näkökulma! ( vaatealan ihminen olen itsekin )
  Olen yrittänyt jo pidempään etsiä- aina tulee teksti ”tilapäisesti loppu”

  • Jani Niipola

   Moi Katriina! Hienoa, että Vapaa tyyli kiinnostaa. Nide-kauppa Helsingin Fredrikinkadulla myy kirjaa. Lisäksi sitä voi ostaa minun kauttani suoraan eli etunimi.sukunimi ja gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s