Ideaa Isaiasta

L1070414

Napolilaisen Isaian ensi kesän turkoosi ilotulitus on täynnä ruutua. Kuten koko Napoli, Isaian mallisto on visuaalista tykitystä, jossa heikompaa hirvittää.

Isaian ideoista on parasta ensin ottaa vaikutteita. Kun irtotakkien hinnat alkavat parista tonnista ja puvut kolmesta, koko elämäntyylin omaksuminen vaatisi paljon, paljon juustoa. Mozzarella di bufalaa tietysti, sillä kyse on luksuksesta jo valmiiksi hienostuneessa kategoriassa.

Vaikutteita on tarjolla jo Isaian osastolla Pitti Uomossa. Napolissa räätälintyö on maailman taidokkainta, taskuliinat pöyhkeimpiä  ja takinliepeet leveimpiä. Yhdestä pehmeästä Isaia-olkapäästä voi inspiroitua enemmän kuin varastollisesta halpispukua.

Isaia on suomalaisille relevantti esimerkki napolilaisesta perinteestä, sillä merkkiä myy Helsingin Bulevardin Fere.

L1070415

Räätäli Enrico Isaia perusti nimeään kantavan yrityksen vuonna 1957 kolmen poikansa – Enricon, Corradon ja  Rosarion – kanssa Casalnuovossa, nippa nappa Napolin ulkopuolella. Casalnuovo olikin varsinainen tekstiilialan keskus tai Polo della Moda. Fun fact: 1950-luvulla Casalnuovossa asui 14 000 ihmistä, joista 7 000 oli räätäleitä.

Nykyisin Isaia on maailmanlaajuinen synonyymi hienoimmalle napolilaiselle räätätintaiteelle ja (perhe)yrityksen johdossa on Enricon pojanpoika Gianluca.

Gianluca Isaiaa haasteltiin taannoin Details.comissa. Muiden sääntöjä pitää tietysti aina osata tulkita ja rikkoakin, mutta Gianluca Isaian ohjeista muistan aina tämän:

”Tunnistat hyvän paidan lentokoneessa heti. Jos miehen on tungettava paitaa takaisin housuihinsa laitettuaan laukkunsa penkin yläpuolella olevaan säilytystilaan, paita ei ole hyvin tehty. Hyvässä paidassa on korkea kädentie, joka sopii täydellisesti kainaloon. Se antaa tilaa liikkua ja takaa, että paita pysyy aina paikallaan.”

Kaikilla ei ole mahdollisuutta mittatilauspaitoihin, mutta paitojen periaatteiden ymmärtämiseen onneksi on.

L1070409

Teksti ja kuvat: Jani

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s