Surffaa trendiaallolla

saturdays_surf_nyc_DSC_2878

YMT:n kauppa-arvioiden sarjan ensimmäinen osa tulee New Yorkista. Elina tsekkasi Saturdays Surfin Crosby Streetillä ja vaikuttui.

Colin Tunstall, Josh Rosen ja Morgan Collett perustivat Saturdays Surfin vuonna 2009. Ideana oli tuoda surffauksen filosofiaa suurkaupunkiin – ja myydä samalla lautoja, pukuja, hifistelijöille kelpaavaa kahvia sekä huolella valittuja tuotemerkkejä.

 saturdays_surf_nyc_DSC_2869

Saturdays Surf NYC on myös oma vaatebrändinsä – ja uskottava onkin. Vuonna 2012 amerikkalainen GQ valitsi tämän bro-kollektiivin (brollektiivin?) yhdeksi parhaista uusista miesten merkeistä. Surfaus on yhä vahvemmin amerikkalaisten suosiossa. Vaikutteet leviävät valtavirran trendeihin ja jopa perinteisemmän linjan suosijat pukeutuvat tänä kesänä havaijipaitoihin.

saturdays_surf_nyc_DSC_2872

GQ kiteyttää Crosby Streetin tunnelman oivasti:

”Go to their SoHo shop any day of the week and you’ll find bleached-out surfers stranded in a concrete jungle shooting the shit, drinking coffee, and combing through racks of laid-back trim khakis and small-collar dress shirts.”

Jos siis menet New Yorkiin, käy ihmeessä juomassa macchiato surffarien seassa, vaikket olisikaan etsimässä uutta märkäpukua.

saturdays_surf_nyc_DSC_2871

Suomessa Saturdays Surfia myy ainakin My O My THE MEN Helsingissä, ja Erottajalla on kuin onkin newyorkilaisia, lyhythihaisia oxford-paitoja alennustangossa. Samaa kamaa saa tietty myös netistä, esimerkiksi Calirootsista. (Alla oleva kuva Calirootsin sivuilta.)

4089120132226132814399324_L

Kyse on surffarien kuteista surffareille tai miehille, jotka haluaisivat olla surffareita, mutta tyytyvät turruttavan palkkatyön ja lasten kanssa puistossa seisoskelun lomassa vain näyttämään sellaisilta.

Mallisto on kuin lippulaivaliike New Yorkissa: mutkaton, rento ja aina urheilullinen. ”Laid-back trim khakis and small-collar dress shirts” ja vielä Vansit jalkaan. Mitä itse liikkeeseen tulee, eurooppalainen vastine tälle surfin filosofialla maustetulle concept storelle lienee San Sebastianin Loreak Mendian, joka vilahtikin jo blogissa Mikon puheissa.

New Yorkiin, siis. Tai Erottajalle! (Jos et pääsee kumpaakaan, tsekkaa tänään vaikka Endless Summer.)

saturdays_surf_nyc_DSC_2887

Teksti: Jani

Kuvat: Elina, NYC

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s