Muusana musiikki

YMT_JanneDSC_4544

Janne, 43, on helsinkiläinen graafinen suunnittelija. Kun hän ei ole suunnittelemassa tuplaplatinaa myyvien levyjen kansia tai nauttimassa mainoskunniasta Cannesissa, Janne vastailee YMT:n kysymyksiin.

Jannella on työnsä puolesta – tai ehkäpä siksi, että hän on herrasmies – silmää yksityiskohdille ja hänen tyylitajunsa on äärimmäisen hienostunut.  Heti kättelyssä oli selvää, että tälle kaverille ovat tärkeitä esineiden tausta ja tarinat sekä vaatteiden materiaalit.

Mitä teet työksesi?
Olen graafinen suunnittelija. Käyntikortissa lukee: Director of Creative Services.

Miten kuvailisit tyyliäsi?
Se on pääsääntöisesti sekoitus kasuaalia ja formaalia. Kuulostaa kliseiseltä, mutta sitä se on mun kohdallani ollut niin pitkään kuin muistan. Toinen mulle tärkeä juttu on materiaali; suosin luonnonmateriaaleja. Tekokuidut on pannassa. Vaatebrändien taustat ja tarinat niiden takana lisäävät kiinnostusta.

YMT_Janne_DSC_4550

Mikä vaikuttaa pukeutumiseesi eniten? Mistä ammennat inspiraatiota?
Poikkeuksellisen pitkään minua on inspiroinut Yhdysvaltojen länsirannikon 40–50-lukujen tyyli; jazz, arkkitehtuuri ja design. Asiasta kiinnostuneille suosittelen kirjaa Birth of Cool – California Art, Design and Culture at Midcentury (Prestel). Yksittäisistä jutuista musiikki vaikuttaakin muhun kyllä eniten.

YMT_Janne_DSC_4590

Tyylisääntö, jota ehdottomasti noudatat?
Puvun kanssa en käytä tennareita.

YMT_Janne_DSC_4594

Tyylisääntö, jota rikot?
Käytän helposti päähinettä sisätiloissa tuntematta sen suurempaa häpeää. Ja farkkukangasta voi käyttää missä tahansa.

YMT_Janne_DSC_4622

Onko sinulla tyyliesikuvia?
Joo, on useita. Nick Wooster, Philip Crangi, Steve McQueen, Jack Kerouac ja Tom Waits.

Vakiodrinkkisi?
Jack Daniel’s & Cola

YMT_Janne_DSC_4577

Mistä yleensä ostat vaatteesi?
Mulle on tärkeää hypistellä ja siksi nettishoppailu on mulle hankala asia. Oikeastaan MR PORTER on ainoa nettikauppa, jota käytän. Suosin siis ostamisessa kivijalkaa. Helsingissä suosittelen näitä: Beam, My o My, Sauma ja Pinkomo.

Matkustellessa tulee ostettua aika paljon vaatteita. Kesät on tullut vietettyä Nizzassa, joka ei ole mikään muodin kehto, mutta sieltäkin löytyy ihan mainio liike: Antic Boutik.

San Franciscossa vierailevalle suosittelen Taylor Stitch -nimistä liikettä. Tukholman Nitty Gritty on edelleen hyvä.

YMT_Janne_DSC_4592

Olet graafinen suunnittelija: miten se vaikuttaa tyyliisi?
Nuorempana se varmasti vaikutti enemmän. Nyt en anna sen vaikuttaa. Luovilla aloilla työskentelevillä on aika vahvat konventiot pukeutumisen suhteen.

YMT_Janne_DSC_4571

Sinulla on paljon tatuointeja. Mikä on tärkein ja mikä on sen tarina?
Vaikea kysymys. Mulla kun on aika pitkältä aikaväliltä erilaisia tatuointeja – osa hyvinkin henkilökohtaisia ja osa vähemmän. Kaikkiin kuviin liittyy joku asia tai elämänvaihe, joka on opettanut jotain ja kai siinä on kyse siitä, että pelkää kadottavansa jonkun tärkeän muiston. Noi ässät hihoissa, jotka on uusimmat, on tatuoinnut Juan Puente San Franciscosta. Kyllä niihinkin liittyy tärkeä muisto, vaikka ne on ajatuksena lähinnä vitsi – eikä ne liity uhkapeleihin.

YMT_JAnneDSC_4620

YMT_JanneDSC_4618

Mikä on mottosi?
Legendaarista urheilijaa, Muhammad Alia lainaten: “A man who views the world the same at fifty as he did at twenty has wasted thirty years of his life.”

YMT_Janne_DSC_4615

Amen. Kiitos Janne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s